گروه : اخبار و اطلاعیه ها

مارتین گریفیتس، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه و رئیس بخش امدادرسانی این سازمان گفته است که با رهبران طالبان در حال مذاکره است تا معافیتهای بیشتر و دستورالعملهای مکتوب برای گرفتن مجوز کار زنان در سازمانهای غیردولتی بدست آورند.
آقای گریفیتس به خبرگزاری رویترز گفته است که پیام او طی چند روز گذشته در دیدار با مقامهای ارشد طالبان این بوده است: «اگر در زمینه لغو این ممنوعیت نمیتوانید کاری انجام دهید، به ما استثناهایی قایل شوید و به زنان اجازه فعالیت بدهید.»
پس از ممنوعیت اشتغال زنان در سازمانهای غیردولتی از سوی حکومت طالبان، روند کمکرسانی بینالمللی به افراد نیازمند در افغانستان مختل شده است. برخی نهادها گفتهاند بدون امدادگران زن قادر به ادامه فعالیت نیستند.
معاون دبیر کل سازمان ملل گفته است که برخی از استثناها در بخشهای بهداشت و آموزش برای کارمندان زن داده شده و احتمال معافیت در بخش کشاورزی را هم شنیده است.
و اما گفته است که برای جلوگیری از بیماریهای حاد و سوءتغذیه در این بحران شدید انسانی در افغانستان، این کشور به خدمات بسیار بیشتری نیاز دارد و خدمات تغذیه و آب و بهداشت در اولویت قرار دارند.
سراجالدین حقانی: ممنوعیت تحصیل و کار زنان دائمی نیست

هیأت بلندرتبه سازمان ملل که مارتین گریفیتس، در رأس آن قرار دارد، با شماری از رهبران کلیدی طالبان از جمله امروز (۵ دلو/بهمن) با سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخله و عبدالغنی برادر، معاون نخستوزیر حکومت طالبان در کابل دیدار کرد.
وزارت داخله طالبان در بیانیهای گفته است که آقای گریفیتس نگرانی خود را نسبت به محدودیت و ممنوعیت تحصیل و کار زنان ابراز کرده است و در پاسخ آقای حقانی گفته است که این ممنوعیت دائمی نخواهد بود. آقای حقانی افزوده است: «در نظام آموزشی تفاوت دیدگاهها است که حل خواهد شد.»
این هیأت همچنین با برخی دیگر از مقامها از جمله حبیبالله، سرپرست وزارت معارف (آموزش و پرورش)، خلیلالرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجران و محمد یونس آخوندزاده، سرپرست وزارت انکشاف دهات (توسعه روستاها) حکومت طالبان دیدارهای جداگانه داشته است و در این دیدارها نیز درباره فرامین محدودکننده علیه زنان صحبت کرده است.

با وجود فشارهای بینالمللی طالبان تاکنون تغییری در موضع خود نیاوردهاند. هرچند به برخی از نهادهای بینالمللی به طور استثنایی و محدود اجازه داده شده از کارمندان زن در ارائه خدمات استفاده کنند.
رئیس بخش امدادرسانی سازمان ملل اما گفته که بر اساس گفتگوهایی که با مقامات طالبان در روزهای اخیر داشته امیدوارند که مجموعهای از دستورالعملهای مکتوب ایجاد شود تا به سازمانهای غیردولتی اجازه دهد در هفته های آینده با کارمندان زن در زمینههای بیشتری با اطمینان فعالیت کنند.
او گفت: «چند هفته آینده کاملاً حیاتی است تا ببینیم آیا جامعه نهادهای بشردوستانه… میتوانند بماند و فعالیت کنند.»
اخیراً مقامات طالبان گفتند که نتیجه سرمای شدید زمستان جاری دستکم ۱۲۴ نفر در افغانستان جان خود را از دست دادهاند. سخنگوی وزارت مبارزه با حوادث طبیعی گفته است که حدود ۷۰ هزار دام/مواشی هم در زمستانی که سردترین زمستان یک دهه اخیر این کشور است، تلف شدهاند.
هفته گذشته نیز امینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل به کابل، قندهار و هرات سفر کرد و مقامهای طالبان درباره وضعیت زنان گفتگو کرد. او پس از این دیدارها گفت که پیشرفتهایی در جهت لغو ممنوعیتهای مشارکت زنان در زندگی عمومی در افغانستان بهوجود آمده است.

https://qudscouncil.com/?p=9231