
هل یستوی الذین یعلمون والذین لایعلمون
ستاره ای از آسمان علم و فقاهت در جهان اسلام افول کرد
دکتور یوسف قر ضاوی در تاریخ 29 صفر 1444 برابر با 4 میزان/شهریور 1401 در سن 69 سالگی چشم از جهان فرو بست و به ملکوت اعلی پیوست. بدون هیچ شک و شبهه ی ایشان یکی از بزرگترین، پرآوازه ترین فقیهان، مجتهدان و عالمان دین در عصر کنونی بود.
شخصیت، علم، شیوه زندگی، اخلاق، منش و رفتار او برای جهان اسلام الهام بخش است. سخنرانی ها، ارائه مقالات و تألیفات علمی وی در زمینه های گوناگون از جمله فقه، اصول، اقتصاد اسلامی، سیاست، علوم اسلامی و… از او به عنوان یک شخصیت علمی، یک عالم بزرگ یک مؤلف و محقق توانا در جهان اسلام ساخته بود و این دستاوردهای علمی ایشان پس از درگذشت شان منبع بزرگ تغذیه مدارس دینی و دانشگاه ها خواهد بود.
فعالیتهای ایشان در زمینهی خدمت به اسلام در یک جهت یا زمینهی خاصی خلاصه نمی شود؛ بلکه همواره در زمینههای گوناگون و در جوانب متنوع فعالیت کرده است. این بزرگوار طی فعالیت های رسمی خویش در کشورهای گوناگون اسلامی دانشکده ها، مراکز علمی و تحقیقی گوناگونی را تأسیس و به خاطر جایگاه والایی که در بین دعوتگران و متفکران اسلامی داشتند در اکثر کنگره های که با عناوین: اقتصاد اسلامی، دعوت و تربیت، فقه اسلامی، بیداری اسلامی، اسلام و سیاست که در اقصا نقاط عالم اسلام برگزار می شد شرکت و صدها سخنرانی و مقالات علمی ارائه کردند.
زندگی مبارک و میمون او سرشار از تلاش و کوشش بود، علمی که داشت فصاحت و بلاغت که داشت؛ نوشت، سخنرانی کرد، تدریس کرد، تألیف کرد، در اکثر کشورها سفر کرد، دعوت کرد، چشم و دل ملیون ها انسان را به خود جلب کرد، صفحه ای تازه ای در اجتهاد فقهی گشود و راه های پر پیچ و خم زیادی را برای آیندگان هموار کرد و چون پایان هر انسان مرگ است، با قلبی آرام و مطمئن به سوی پروردگار خویش پرو
شتافت و بعد از او یاد و خاطره اش در دل ها حک خواهد شد و از دستاوردهای علمی به جامانده از ایشان، میلیون ها انسان کسب فیض خواهند نمود.
قرضاوی با طرح دیدگاه های در زمینه های مختلف در رسانه ها، زبان زد خاص و عام و شهره عالم شد و بر خلاف بسیاری که او را به ارائه دیدگاه های افراط گرایانه متهم می کنند وقتی ظهور گروه های رادیکال با دیدگاه ها و تفکر افراطی در کشورهای اسلامی را مطالعه می کنید درخواهی یافت که حضور قرضاوی و امثال ایشان در مقابله با آنها در جهان اسلام چقدر غنیمت است.
از خداوند می خواهیم که او را در بالاترین درجات قرار دهد و نیکی هایش را در ترازوی حسناتش بپذیرد و او را با پیامبران و صدیقین و شهدا و صالحان محشور سازد.
هیأت رهبری نهضت اسلامی افغانستان
5 میزان/ شهریور 1401 برابر با 30 صفر 1444
کابل- افغانستان
https://qudscouncil.com/?p=8055