×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
نماینده پوتین در رابطه به تعلیق ترکیه در شانگهای: ناتو روسیه را دشمن شماره یک خود اعلام کرده است

به گزارش خبرگزاری «نووستی»، “بختیار حکیموف”، نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور مربوط به سازمان همکاری شانگهای و سفیر عالی و تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه امروز، سه شنبه اعلام کرد که سازمان همکاری شانگهای درخواست عضویت ترکیه را به محض دریافت مورد بررسی قرار خواهد داد.

در عین حال، به گفته این دیپلمات روس، با همه جنبه‌های مثبتی که ترکیه و سازمان همکاری شانگهای را به هم پیوند داده، عواملی وجود دارد که به دقت مورد بررسی قرار خواهند گرفت. برای مثال، وی یادآور شد که ترکیه یکی از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است، که “روسیه را نه تنها یک دشمن، بلکه دشمن شماره یک خود اعلام کرده است.”

حکیموف توضیح داد: «ما مقرراتی در خصوص پذیرش اعضای جدید در سازمان همکاری شانگهای داریم که برخی معیارها از جمله تعلق به منطقه اورآسیا، حفظ فعال روابط دیپلماتیک و تجاری و اقتصادی و روابط فرهنگی با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای،  عدم وجود مناقشه با هر یک از کشورهای سازمان همکاری شانگهای، عدم دخالت در درگیری‌های نظامی خارجی، عدم تحریم از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد و البته عدم مشارکت در فعالیت‌ها و بلوک‌هایی که روابط خصمانه‌ای علیه اعضای سازمان همکاری شانگهای دارند، را در نظر گرفته است و در هنگام بررسی عضویت کشورهای نامزد، این مسائل مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه هفته گذشته در حاشیه اجلاس سران پیمان شانگهای در سمرقند اعلام کرد که آنکارا به دنبال پیوستن به سازمان همکاری شانگهای است. وی یادآور شد که این کشور قصد دارد در سال 2023 در نشستی که به میزبانی هند برگزار می‌شود، به این سازمان بپیوندد.

ولادیمیر پوتین و طیب اردوغان، روسای جمهوری روسیه و ترکیه نیز در حاشیه سازمان همکاری شانگهای با یکدیگر دیدار کردند که طی آن رهبر روسیه از همکاری سازنده ترکیه با این سازمان استقبال کرده و علاقه آنکارا به آن را طبیعی خواند.

پوتین در همان روز، در سخنرانی خود در شورای سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای از عضویت ایران و بلاروس در این سازمان حمایت کرد. وی تاکید کرد که تمامی درخواست‌های همکاری این کشورها با سازمان شانگهای مستحق بررسی و نظر مطلوب است.

رئیس جمهوری روسیه همچنین یادآور شد که سازمان همکاری شانگهای بزرگترین سازمان منطقه‌ای در جهان است که نقش خود در حل و فصل مشکلات بین المللی و منطقه را افزایش داده است.

پوتین افزود: بیش از نیمی از جمعیت جهان در کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای زندگی می کنند و ظرفیت های فکری و فناوری قدرتمندی در حوزه نفوذ این سازمان متمرکز شده است.

برچسب ها : ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام ها باید به زبان های فارسی، پشتو، عربی و نگلیسی و مرتبط با مطلب باشد.