×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
مصاحبه مولوی محمد مختار مفلح در باره سالگرد شهادت قهرمان ملی کشور شهید احمد شاه مسعود

هجدهم سنبله یادآور شهادت قهرمان ملی است آقای مولوی محمد مختار مفلح رهبر نهضت اسلامی افغانستان در این زمینه مصاحبه ای را انجام داده است که حاوی نکات بسیار مهمی است و متاسفانه در سایت های نهضت اسلامی افغانستان و شورای قدس از نشر بازمانده است که اکنون در اختیار علاقمندان قرار می دهیم.

آقای مفلح هفته شهید فرارسیده ونیز سالگرد شهادت احمد شاه مسعود؛ لطف بفرمایید که تلقی مردم افغانستان با این مناسبت چیست ؟

مفلح : بسم الله الرحمن الرحیم :  مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا * لِيَجْزِيَ اللَّهُ الصَّادِقِينَ بِصِدْقِهِمْ وَيُعَذِّبَ الْمُنَافِقِينَ إِنْ شَاءَ أَوْ يَتُوبَ عَلَيْهِمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَحِيمًا * 23-24 الاحزاب

 ؛ درود و سلام بر روح شهدای بزگ اسلام ، وبه عزیزانی که داغ شهادت نزدیکان شان را به دل دارند.

در واقع هفته شهید و سالگرد شهادت احمد شاه مسعود از فرصت های استثنایی در تقویم افغانستان است ، یاد شهید مسعود تداعی گر صد ها شهیدی است که درگوشه وکنار این سرزمین به خاک وخون خفتند و آنان درلیست شهدای نامدار وگمنام این سرزمین ثبت شدند. فرهنگ شهادت درافغانستان فرهنگی است غنی و پربار ، اما این فرهنگ با آن که بسیار گران تمام شده است ، ولی افغانستان را آبرو بخشیده است وبرای جهانیان درس داده است . این فرهنگ این درس را می دهد که هر آنکسی که به این وطن چشم طمع بدوزد باید به استقبال شهدای این وطن برود و بهای سنگینی بپردازد. این است برخورد مردم افغانستان با پدیدار شهادت که خیلی هم پر معنی ووسیع است.

آقای ملفح ؛ آن گونه که می دانیم شما با شهید مسعود نیز نزدیک بوده اید و اورا می شناخته اید ، از این مرد استثنایی بگویید.

خیلی کوچک تربودم که آمر صاحب شهید وارد کارزار نظامی وسیاسی شد، او با یک ارتش تادندان مسلح شکست نا پذیر دست وپنجه نرم نموده بود ، تا این که دست چپ از راست شناختم ، او به یاری خدا کار را یکسره کرده بود ، یعنی روسها ا زکشور عقب نشینی نمودند و چندی بعد هم نظام وابسته آنان از هم پاشید.

دوره های حکومت مجاهدین در کابل را در تحصیل بودم ، اما زمانی که مقاومت شکل گرفت ، وقت آن رسیده بود که با این مرد خدا از نزدیک ببینیم و درزیر دست او کار کنیم . او خانواده مارا به تمام معنا میشناخت و اعتماد لازم میان طرفین موجود بود.

از همین رو کارهای زیادی هدایت داد والحمد لله آن را به انجام رسانیدم ، شواهد آن موجود است . او درست مصداق این اصل اعتقادی بود که می گوید کرامت اولیاء الله برای پیامبر اسلام (ص) خود معجزه است . او یک نوعی از معنویت را داشت که هیچ کسی منکر آن نیست ، دلدادگی او به دین اسلام همه کس را شیفته خود می کرد . حتی کافران را . گاهی بعد از شهادت او فلیپ موریان که یک جنرال اروپایی بود این بعد زندگی اورا ستود. خیلی با تقوا بود، همین امر اورا به یک شخصیت دوست داشتنی وقابل اعتماد برای همه مبدل نموده بود. همیشه در مشکلات دست بالاداشت وشما اگر با اومی بودید هرگز نا امیدی به سراغ تان نمی آمد . سرحال می بودید و همیشه پر نشاط.

او فراز های زیاد وفرود های زیادی را پیمود، تنگنا ها ی شرایط آن روز گار نیز ازاو آدم خارق العاده ای نشان می داد و گوهر ذات اورا بیشتر منکشف می ساخت . او درعین این که لطیف و نرم کردار بود نوعی از ابهت وجلال نیز اورا مانند سایه دنبال می نمود. در جای سختی سخت می گرفت و برعکس آدم موقعیت شناس و دقیقی بود … خدایش بیامرزد…

اقای مفلح اکنون تلاش هایی روان است تا از دید گاه های این شهید قرائت های متفاوتی به دست بدهند ، دید گاه شما دراین رابطه چیست ؟

مفلح : شهید مسعود ، را همه می شناسند چنانکه او نیز همه رامیشناخت ، او یک قصه پرداز خیال باف ویا شاعر غرق در تشبیه وکنایه واستعاره نبود، او انسانی ساده بود وهمیشه ندای وجدانش اورا به کارهای خوب وامیداشت . اینکه اکنون می شنویم که از او یک رهبری دارای تئوری های سیاسی آمیخته به رنگ فلسفی می دهند ، درعین این که تهوع آور است ، به اصطلاح مانند گل خشک به دیوار هم نمی چسبد ، امروز یکی اورا لیبرال می خواند وآن دیگری دموکراتش خطاب می کندو آنهم یک صوفی خیال باف واز این قبیل گپ ها … شهید مسعود تنها چیزی که بود مسعود بود… نه کم ونه بیش … او تدین داشت وبه دیانتش عشق می ورزید ، او وطن داشت وطنش برایش محبوب بود … او از میان مردم آمده بود ومردم خود را ازصمیم قلب دوست می داشت. درراه این سه اصل کار کرد ودر مسیر عشق به این سه چیز فداکاری کرد… او این سه اصل را خیلی عزیز می داشت. اکنون این که او درضمیر های پاک وجدان های بیدار مسلمان از شهرت نیک برخورداراست مبنی به همین اسلام دوستی ودین پروری اوست . همین که درکشورش از اونام برده میشود وبه نیکی هم نام برده می شود باز هم  نشانگراین است که اواین وطن واین مردم را از دل وجان دوست می داشت. این فرموله بسیار ساده از او آن شخصیت ساخته بود ، تا آنجا که توانست درراه این سه گوهر هیچ چیزی رافروگذارنکرد… او خیلی ساده بود وساده زندگی می کرد…

پس این سروصدا ها چطور ؟

مفلح : از برای خدا به این ها بگویید که با این برچسب زدن های ناحق به نام آن مرد خدا روحش را نیازارید، اومرد مومنی بود اورا قربانی اندیشه های دلخواه خود نسازید … از برای خدا از یک انسان مومن این گونه تصویری که خود از آن بیزار بود ارایه نکنید… مسعود شهید تابع شخصیت فرزانه خود بود ،این چه معنا دارد که این دوستان ساده لوح او را و شخصیت اورا تابع فرض ها و پنداشت های خود می سازند؟ ازبرای خدا بگویید که چند سالی است که از یک انسان صالح وبنده خدا این گونه بهره کشی نکنید … این بهره کشی هارا آمرصاحب شهید درحیات شان نیز نمی پذیرفتند ، پس چطور اجازه می دهید که بعد از شهات این اتهام ها به دامن پیراسته او بنشیند؟… آمر صاحب تنها خودش نیست ، او بیانگرونمایانگر خواست ها ومرام های دوملیون شهید است ، اخر هرنوع جفایی درحق آمر صاحب جفا درحق همه شهداست… توصیه می کنم که از آمر صاحب استفاده های ابزاری صورت نگیرد … امروز می شنوم ومی بینم که در رسانه ها افرادی که از فهم درستی هم برخوردار نیستند، درباب آمر صاحب لب به سخن می گشایند … درست این است که این کسانی که با آمر صاحب بودند ، ویا ادعای بودن رادارند، تنها روایت درست و بی کم وکاست از زندگی او مقابل چشم دید خودنمایند… خود چرا به قضاوت می نشینند؟ این قضاوت را به کسانی دیگر که به نحوی از آمرصاحب فاصله زمانی ، مکانی وحتا فاصله فکری داشته اند، بگذارند…

آقای مفلح ! درفرجام آمر صاحب شاهد صلح درکشورش نبود ، دراین زمینه چه تبصره ای شما دارید؟

مفلح : همین که آمر صاحب اکنون ده سالی است که با مانیست ، ولی وطن بدبختانه درآتش می سوزد ، ای کاش که صلح می بود وما هم به این قضاوت نمی رسیدیم ، به هرحال این قضاوت این است که این احمد شاه مسعود نبود که آن گونه که دشمنانش ادعا داشتند ، در راه اعاده صلح در کشور مانع باشد ، بلکه او صادقانه دراین راه می کوشید و هم دراین راه سرخودرا گذاشت ، پس این جنگ ده ساله پس از شهادت مسعود را چه کسی به راه انداخته است ؟ مگر همان هایی که مسعود شهید به عنوان مداخله گرومتجاوزمی شناخت ، اکنون نیز دست شان در خون مردم ما آلوده نیست ؟ این جنگ ده ساله پس از شهید مسعود مشت محکمی است به دهان کسانی که شهید مسعود را به اتهام ادامه دهنده جنگ به دنیا معرفی می نمودند… البته یک تفاوت است که شهید مسعود در برابراین مداخله گران هم صراحت لهجه داشت و هم جرأت وشجاعت لازم ، که اکنون بدخواهان مسعود دربرابراین کوه دشواری ها گیج مانده اند…

آقای مفلح ! شما روی کردی که بعد از شهید مسعود در کشور صلح بیاورد رامی توانید نشانی کنید ؟

واضح است که افغانستان در آتش مداخله وتجاوز سوخته وهنوز نیز می سوزد ، یک سخن کافی است که بگوییم که باید دربرابر دشمن صریح باشیم ودر موضع گیری های ما هیچ عقب نشینی نکنیم ، این سیاست را پیشه کنیم که ازجنگ خسته شده ایم – آن گونه که آمر صاحب خودمی گفت – ولی اگر کسی اراده جنگ رانماید ، به سختی دندان آن رامی شکنیم … سالها است که درصحنه برای ما مشکل می آفریند ، می کشدمان ولی دستگاه های سیاسی با تبسم های دپلوماسی قضایا را سبک وسنگین می کند. این کار نه درست است ونه هم نتیجه بخش …همین چیز سرشت آمر صاحب نیز بود، هرگز متجاوز نبود اما تجاز گر را درس سختی می داد.

آقای مفلح ! پیام شما به حیث رهبر نهضت اسلامی و رئیس شورای فرهنگی حامیان قدس شریف به مناسبت این روز چیست ؟

مفلح : این روز یاد آور خاطرات مردی از تبار ایثار و شهادت است که نمایانگر آرمان های دوملیون شهید است ، این روز را باید کشور های اسلامی به ویژه آنانی که رویکرد های انقلابی دارند ، تجلیل کنند ، این روز برای کشور های منطقه هم سرنوشت ساز است ، برای آنان روز شکرانه نجات از شر سیطره جویی شوروی سابق است که دوملیون شهید برای آن خون داده است. چرا کشور های همسایه از کنار این موضوع بی محابا عبورمی کنند؟ مگر این طور نبود؟ پس چه کاری کرده اند؟ این کشورهای همسایه برای تجلیل از جهاد افغانستان هیچ کاری نمادین انجام نداده اند. تشکر از این که میزبان مهاجرین مابوده اند.

هموطنان ما خیلی گرامی اند، این روز را گرامی داشته اند و لی مهم این است که این روز باید به روز وفاق ملی تبدیل شود، ایجاب می کند که این روز باید آنگونه که شهدای ما می خواسته اند به روز همبستگی مبدل گردد .

عزیزان هموطن ما عزیز ترازاین اند که برای آنان چیزی آموخت ، مردم ما نجیب اند.

وسخت اشفته و دلباخته راه اسلام و شهادت از این رو هفته شهید و روز شهدا می تواند به عنوان یک روز پر دستاورد باشد این روز را باید شهروندان کشور از این جهت گرامی بدارند که در چنین روز و روزهای عزیزان شان برای ارزشهای متعالی تری جان باختند. این تصور را باید احیاء کنیم که شهدای ما از عناصر نفاق و تشتت سخت متنفر بودند. در چنین روزی باید به حقایقی دل ببندیم که هستی کشور مانرا ضمانت می کند.

تشکر از شما آقای میاندهی عزیز

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام ها باید به زبان های فارسی، پشتو، عربی و نگلیسی و مرتبط با مطلب باشد.