×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
«حماسه جهاد پنجشیر با ارتش سرخ به روایت مولوی عبدالرّب مفلح»

یادداشت چاپ دوّم

ای نام تو بهترین سر آغاز

بی نام تو نامه کی کنم باز

ای یاد تو مونس روانم

جز نام تو نیست برزبانم

ای برورق تو درس ایام

ز آغاز رسیده تا به انجام

ملّت افغانستان به داشتن تاریخ کهن افتخار می‌کند؛ غافل از این‌که افتخار به آموختن و عبرت‌گرفتن از تاریخ است و نه صرفاً داشتن آن. تاریخ، بزرگ‌ترین استاد بشر و چشم آینده‌نگر اوست. ملّت‌هایی که تاریخ ندارند و یا از تاریخ خود نمی‌آموزند، بصیرت خود را از دست می‌دهند. مردم ناآگاه از تاریخ، یا از پیمودن راه‌ ناتوان اند و یا در چاه‌های هولناک می‌افتند.

از جانب‌دیگر، ملّتی که حافظة تاریخی ندارد، تاریخ دایماً بر او تکرار می‌شود. چنین ملّتی آینده ندارد و پیشرفت، شکوفایی و سعادت نصیب او نخواهد شد. برای ملّتی زنده و آگاه، گذشتة تاریخی، آیینه‌ای است که همیشه خود را در آن می‌بیند و آن را چراغ راه آیندة خویش قرار می‌دهد. 

این کتاب مجموعه‌ای خاطرات و سیر زندگی یک عالم سرشناس، فعال و مجاهد افغانستان است؛ مولوی عبدالرّب مفلح در یکی از بزرگ‌ترین پیچ‌های تاریخی کشور زندگی کرده و سناریوهای بسیاری را یا خود بازی کرده و یا به چشم خود دیده و مجموعة آن‌ها را در قالب خاطره در اختیار نسل جوان گذاشته است. هر گامی که این عالم برجسته در زندگی خود برداشته و در این کتاب ثبت شده، برای نسل‌های بعدی بینایی، تجربه و تذکر است.

مولوی عبدالرب مفلح در این کتاب، شما را به میدان‌های جنگ می‌برد؛ قهرمانی‌های شخصیت‌های جهادی پنجشیر، به خصوص شهید احمدشاه مسعود را به نمایش می‌گذارد و فداکاری‌های شهیدان وطن را نشان می‌دهد و شما ‌که توفیق حضور در آن صحنه‌ها را نداشته‌اید افسوس می‌خورید.

این‌کتاب بار نخست به نام “یادها و خاطره‌ها”، در سال 1383 در کابل از طرف “بنیاد شهید احمدشاه مسعود” چاپ و نشر شده بود؛ اکنون چاپ دوّم آن را با نام جدید، ویرایش و بازنویسی تازه و دقیق، نثر داستانی جذّاب، حذف تکرارها و حواشی، مطالب جدید و فصل‌بندی‌ها و عناوین تازه به شما تقدیم می‌کنیم. امید که مورد توجّه و استفادة شما قرار بگیرد.

یادآور می‌شویم که در چاپ دوّم سه ضمیمه نیز اضافه شده است. ضمیمه‌هایی که با مضامین متن کتاب رابطة محکم دارند و بر معلومات خواننده می‌افزایند.

در پایان از نویسندگان نامدار و فرهیخته محمّداکرام اندیشمند، مولوی محمّدشعیب صیقلی، خواجه بشیراحمد انصاری، سیّد اسحاق شجاعی، جلال احمدی و عبدالاحد هادف که پدید آمدن این کتاب و تغییرات چاپ دوّم مدیون هنرنمایی‌ها و زحمت‌های آنان است صمیمانه سپاس‌گزاری می‌کنم.

مولوی محمّدمختار مفلح

تابستان 1400

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام ها باید به زبان های فارسی، پشتو، عربی و نگلیسی و مرتبط با مطلب باشد.