• صندوق بینالمللی پول: رشد اقتصادی افغانستان امسال کاهش یافته
1397/7/18

براساس گزارش تازه صندوق بینالمللی پول اقتصاد افغانستان برای سال جاری (سال ۲۰۱۸ میلادی) ۲.۳ درصد رشد خواهد داشت که حدود نیم درصد کاهش را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
در گزارش موسمی صندوق بینالمللی پول که امروز (سهشنبه ۱۷ میزان/مهر) منتشر شد، پیشبینی شده که رشد تولید ناخالص داخلی افغانستان در سال ۲۰۱۹ دوباره افزایش خواهد یافت و به ۳درصد خواهد رسید.
دراین گزارش آمار رشد اقتصادی افغانستان از سال ۲۰۱۰ تا حالا اعلام شده که در آن سال این رقم ۸.۴ درصد بوده و در پی خروج بیشتر نیروهای خارجی از افغانستان رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۵ به کمتر از یک درصد رسید.
دو ماه پیش وزارت اقتصاد افغانستان اعلام کرده بود که با توجه به رشد سریع جمعیت در این کشور نیاز است تا اقتصاد افغانستان سالانه دستکم ۸درصد رشد داشته باشد.
گزارش صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که نرخ تورم در افغانستان تغییر چندانی را تجربه نکرده و شاخص بهای کالاهای مصرفی این کشور که در سال ۲۰۱۷ پنج درصد بوده، برای سال ۲۰۱۸ سه درصد و برای سال ۲۰۱۹ چهار درصد پیشبینی شده است.
۵میلیون نفر تفاوت جمعیت در گزارش صندوق بینالمللی پول و آمار دولت افغانستان
در گزارش تازه صندوق بینالمللی پول جمعیت افغانستان ۳۶ میلیون نفر اعلام شده، در حالیکه اداره مرکزی آمار افغانستان در ماه جولای/ژوئیه امسال آمار جمعیت افغانستان را ۳۱.۶ میلیون نفر اعلام کرد.
در حالیکه صندوق بینالمللی پول هم آمار جمعیت کشورها را از بانکهای مرکزی آنها میگیرد، مشخص نیست که چرا آمار اعلام شده جمعیت افغانستان از سوی این صندوق با آمار اعلام شده اداره مرکزی آمار افغانستان تفاوت دارد.
به دلیل ادامه جنگ در افغانستان، دولتهای این کشور در چند دهه گذشته نتوانسته سرشماری رسمی انجام دهد و تقریبا تمام آمارها در مورد جمعیت این کشور برآوردی است.
دو ماه پیش وزارت اقتصاد افغانستان اعلام کرد که رشد جمعیت افغانستان در سالهای گذشته از ۲.۰۳ درصد به ۲.۱۴ درصد در سال جاری رسیده که به دلیل رشد پایین اقتصادی این کشور هشدار دهنده است.
مصطفی مستور، اقتصاد افغانستان اعلام کرد که اکنون جمعیت متوسط هر خانوار افغان به هفت نفر رسیده است. متوسط خانوار در ایران ۳.۳ نفر است.
قبل از این متوسط جمعیت هر خانواده در افغانستان حدود ۶ نفر اعلام شده بود. آقای مستور با اعلام آمار تازه گفت که در بیشتر خانوادههای افغانستان فقط یک نفر نانآور و تامین کننده هزینه خانوار است.
مقامات افغانستان همچنین گفتهاند در شاخص توسعه انسانی افغانستان در ردیف ۱۶۹ قرار دارد که با افزایش جمعیت، وضعیت وخیم تر شده و تولید کشاورزی نیز کاهش خواهد یافت زیرا زمینهای بیشتر کشاورزی تبدیل به مسکن میشود.