
فریدون خوزون، سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی افغانستان عصر امروز شنبه به رسانهها اعلام کرد: «دور دوم مذاکرات صلح امروز شنبه ۹ ژانویه ۲۰۲۱ آغاز شده است.
وی افزود: هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان برای بحثهای اساسی با نمایندگان گروه طالبان را در نخستین نشست این دور از سر گرفتهاند.
در همین راستا، ناجیه انوری سخنگوی وزارت دولت در امور صلح افغانستان نیز با انتشار پیامی تاکید کرد: هیئت دولت این کشور آمادگی کامل داشته و بحث بر سر آتشبس در اولویت دستور کار مذاکرات قرار دارد. آتشبس خواست مردم است و مذاکرهکنندگان آن را مطرح کرده و روی آن تاکید میکنند».
همچنین گران هیواد، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان نیز طی یک پیام ویدئویی اظهارداشت: «همزمان با سفر هیئت مذاکرهکننده دولت به دوحه و آغاز دور دوم مذاکرات بینالافغانی حنیف اتمر وزیر خارجه این کشور تلاشهایش را برای موفقیت این روند با کشورهای بزرگ و نهادهای بین المللی آغاز کرده است».
در همین حال چهارمین نشست کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی افغانستان پیرامون دور دوم مذاکرات هیئت دولت افغانستان با گروه طالبان امروز در کابل برگزار شده و اعضای رهبری کمیته این شورا بر حفظ وحدت و همبستگی در میان اعضای هیئت دولت مذاکره کننده با طالبان٬ حفظ دستاوردها٬ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی افغانستان تاکید کردند.
گفتنی است که مذاکرات صلح دولت افغانستان با گروه طالبان که در ۱۲ سپتامبر سال گذشته در دوحه٬ پایتخت قطر آغاز شد٬ بهدلیل اختلاف نظرها در طرزالعمل به تعلیق درآمد و هیئتهای دو طرف دوباره با توافق بر سر دستور کار گفتوگوها را از سر گرفتند. همچنین در پی نهایی شدن دستور کار گفتوگوهای صلح در دوحه٬ طرفها در ۱۴ دسامبر سال گذشته برای آغاز دور بعدی مذاکرات پس از ۲۳ روز توافق کردند.
– روند مذاکرات صلح میان دولت آمریکا و گروه طالبان
نخستین اقدام آمریکا برای برقراری مذاکرات صلح بین طالبان و گروههای مسلح دیگر افغانستان در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما صورت گرفت. مقامات واشنگتن در سالهای ۲۰۱۱، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ چند بار به این اقدام متوسل شده، اما ناکام ماندند.
موضوع برقراری مذاکرات صلح با گروههای مسلح و مخالف دولت مرکزی پس از انتخاب دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا در ۲۰۱۷ دوباره مطرح شد. برای نخستین بار نمایندگان آمریکا و طالبان در تاریخ ۲۵ فوریه ۲۰۱۹ برای مذاکرات صلح در دوحه، پایتخت قطر گردهم آمدند.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور افغانستان در سپتامبر ۲۰۱۹ از حصول توافق بین طرفین خبر داده و اعلام کرد که منتظر تصویب این توافقنامه از سوی دونالد ترامپ هستند. در همان روزها بر اثر یک حمله تروریستی در کابل یک سرباز آمریکایی کشته شد و ترامپ بدین دلیل تصویب آن را به حالت تعویق درآورد.
مذاکرات بین نمایندگان آمریکا و گروه طالبان در دسامبر ۲۰۱۹ از سرگرفته شد و با اجماع طرفین برای برقراری یک آتشبس فعلی با عنوان «کاهش خشونت» به پایان رسید. این مذاکرات در تاریخ ۲۲ فوریه ۲۰۲۰ مجددا از سر گرفته شد و طرفین پس از ۷ روز در ۲۹ فوریه توافقنامه صلح را امضا کردند.
http://qudscouncil.com/?p=4020