گروه : مصاحبه ها

ما مشترکات بیشتر با فلسطین داریم یا امریکا با اسرائیل؟
نشست مطبوعاتی رهبری نهضت اسلامی افغانستان در رابطه به تأسیس شورای فرهنگی حامیان قدس شریف
در ختم محفل آقاي مفلح طي كنفرانس مطبوعاتي به سوالات خبرنگاران پاسخ ارائه نمودند كه خدمت شما تقدیم می گردد: نخست از رهبر نهضت اسلاميافغانستان سوال شد؛ كه جايگاه اين شورا و محل اعراب آن را واضح سازيد؟ اصلاً چه نيازي شما را به تاسيس اين شورا در اين مقطع وا داشته است؟
آقاي مفلح در پاسخ گفتند: نخست جايگاه اين شورا البته جوهره آن كه داعيه حراست از بيت المقدس است در رگهاي خون مردم ما جاري است، زماني كه قرآن قداست قدس را آورده است ديگر براي مسلمانان جايگاه قدس روشن است.
دوم اينكه، هيچ گاهي مردم افغانستان قدس را فراموش نكرده است، از روزهاي نخست اشغال فلسطين گروههاي داوطلب افغاني داعيه پيوستن به مقاومت ضد اسرائيل را داشته اند، اما سه دهة اخير افغانستان واگيري هاي خود را داشت و خود سرنوشتي شبيه فلسطين را تجربه كرده است، اين عوامل از آمدن قدس از حاشيه به متن را تا مدتي به تاخير افگنده بود، اما شگفت اينكه امروز قضيه فلسطين و عدم ثبات در آن سرزمين به شدت در بحران افغانستان تاثير افگنده است، افغانستان محلي شده براي جنگ مسلحانه برضد قدرت هاي حامياسرائيل، بايد اين قدرت ها حمايت از رژيم صهيونيستي را خاتمه بخشند تا افغانستان روي آراميرا ببيند.
از مولوي محمدمختار مفلح پرسيده شد، آقاي مفلح! چه كاري از مردم افغانستان در حمايت از فلسطين ساخته است تا شما توقع آن را ميبريد؟
رهبر نهضت اسلامي افغانستان و رئیس شورای فرهنگی حامیان قدس شریف در پاسخ ارائه داشتند؛ ببينيد! اين يك حمايت سياسي است؟ ابراز نفرت 30 مليون انسان در برابر رژيم صهيونيستي چيز اندكي نيست، افزون براين، حمايت از داعية فلسطين جزء مسايل امنيت ملي كشور محسوب ميگردد، شما ميبينيد كه هم اكنون در شرق ميانه شبه مسابقة تسليحاتي اتميروان است، چه فكر ميكنيد اگر اين روال ادامه يابد و رژيم اسرائيل مطلق العنان در صحنه حركت كند چه وضعي پيش ميآيد؟ اساساً اين مسايل فرع بر اصالت هاي ديگري است كه هر مسلمان را به برافراشتن داعيه قدس ميكشاند، و آن دقيقاً دساتير الهي و وحيانييي است كه در منابع ديني ما نهفته است كه به طور خلاصه حمايت از سرزمينهاي كشور هاي اسلامي و مسلمانان در صورت مظلوم واقع شدن آنها می باشد.
از آقاي مفلح به جديت پرسيده شد؛ آقاي مفلح! ببينيد! شما در كشوري اين داعيه را بر افراشته ايد كه در آن حاميبزرگ اسرائيل امريكا و هم پيمانان آن حضور دارند و از سويي، اين داعيه بيشتر كار و پاليسي دولت مخالف امريكا ايران است؟
آقاي مفلح گفتند: سوال بسيار جالب و عجيبي است؛ اين پرسش بر داعية ما مبني بر خطر صهيونيزم مهر صحت ميگذارد، اين سوال اين معنا را ميرساند كه آهسته، آهسته قلمرو جغرافيايي رژيم اسرائيل بر كوههاي هندوكش نيز سايه گسترده است حساب بردن از رژيم در اينجا همين معنا را ميدهد، كه ما بايد محتاطانه حرف بزنيم، چرا اين گونه سوال نميكنيد كه امريكا را چه شده كه از پشت هزاران ميل دور آمده از اسرائيل حمايت ميكند؟ ما دور تر از قدس هستيم يا امريكا از اسرائيل؟ ما مشتركات بيشتر با فلسطين داريم و يا امريكا با اسرائيل؟
اينكه از فلان كشور «ايران» نام برديد، مگر هم آواز بودن در يك داعيه با فلان جهتي جرمياست؟
اصلاً چرا ما اينگونه فكر كنيم كه ما بايد صداي منحصر به فردي در دنيا باشيم؟ اين بهتر است كه ما با امت اسلامييك صدا باشيم و يا اينكه در دنيا قالتاق حرف بزنيم؟
اساساً داعيه فلسطين در دنياي امروز يك قضيه اتفاقي در تمام دنيا است، همه ميدانند كه همه نابسامانيهاي دنيا ناشي از پامال شدن حق اين ملت ميباشد، همه ميدانند كه رژيم اسرائيل با ادامه اعمال جنايتكارانه خويش صلح و ثبات دنيا را به چالش كشيده است، ما افغانستاني ها بيشتر از همه درك ميكنيم كه اگر اين رژيم دست به چنان جنايات هولناك نميزد نه 11 سپتامبري بود و نه كشتاري در امريكا و نه در افغانستان، اين نكته را خواسته ايم تا بيشتر جدي بگيريم.
در مورد دستور كار شورا از آقاي مفلح اين گونه پرسش بعمل آمد، آقاي مفلح! شخصاً دستور كار شما در اين شورا چه چيزي خواهد بود؟
ايشان گفتند: ببينيد! هشت مليون يهودي امريكا لابيهاي صهيونيزم به شمار ميروند اين هشت مليون با اعمال فشارهاي مختلف بر ملت امريكا اين كشور تقريباً 300 مليوني را در جنايات اسرائيل شريك ساخته است، كار ما اين است تا با آگاهي دهي وتبليغ خطر صهيونيزم براي ملت و مردم مان در قدم نخست عناصري كه اينجا و آنجا در خدمت مستقيم و غير مستقيم اسرائيل اند را از بذر و كاشتن نفاق صهيونيزم در كشور مان باز داريم، ثانياً جهت تامين صلح در كشور با مراجع و مسئولين نظام در گفتگوي مداوم بوده و خطر صهيونيزم را جدي بگيريم اين كار ماست باهمه توان در زير كليت نظام جمهوري اسلاميافغانستان و قوانين نافذة كشور اين نوع فعاليت هاي سياسي را ادامه خواهيم داد.
از آقاي مفلح در مورد مشكلات كشور پرسيده شد؛ مگر افغانستان اين دنياي مشكلات و واگرايي هايي كه دارد شما اين همه را كافي نميدانيد كه هم اكنون يك جبهة ديگر با كشوري كه ظاهراً مشكل خاصي با افغانستان ندارد، ميگشاييد؟
ايشان در پاسخ گفتند: شما در سوال تان خود را جواب داده ايد، جنبش ضد غرب از كجا آغاز يافته است؟ جنايات اين كشور آيا همه ناراضيان عرب را در كشور ما سرازير نكرده است؟ جنگ با تروريزم، كه امروز شما آن را واگيري افغانستان و چيزي جدا از قضيه شرق ميانه ميگيريد، از كجا آب ميخورد؟ واگيري هاي پاكستان و اينكه هزاران جنگجوي تندرو ازكل جهان اسلام اينجا چرا جمع شده اند؟
ما ميگوييم، اگر ميخواهيد كه امنيت در افغانستان حاكم شود، اگر صلح در پاكستان و جنوب آسيا و آسياي مركزي دوام يابد، اگر افريقا از جنگ هاي طولاني رهايي يابد، اگر در اندونيزيا و… ثبات بيايد، و اگر در نيويارك كسي طياره را به ديوار تعميري نكوبد اگر در جاده هاي لندن انفجاري صورت نگيرد صدها و… بياييد، دست اسرائيل را از يخن امت اسلاميدور كنيد، بياييد با رهايي مسجدالاقصي احساسات بيش از يك مليارد مسلمان را مرهم بگذاريد. بدون حل قضيه فلسطين و يك طرفه شدن قدس شريف كار روي امنيت افغانستان و ساير نقاط جهان به تداوي مقطعي و مسكن درد شباهت دارد، سرافعي در آنجا است، در تل ابيب كه ملت هاي اسلاميو غير اسلاميرا در بازي جنايتكارانه خود در جنگ افگنده و خود در اين ميان آرام و خون سرد سود و نفع ميبرد.
پرسش اخيري كه از آقاي مفلح شد اين گونه بود: آقاي مفلح! شما در گذشته چند باري روز جمعه اخير ماه مبارك رمضان را زير عنوان روزجهاني قدس تجليل كرده ايد شما بهتر ميدانيد كه اين روز ذريعه رهبر فقيد ايران پايه گذاري شده و رنگ و بوي جمهوري اسلاميدارد، آيا اين گونه نيست كه شما ميخواهيد با اين شورا همان كار سال پار را زير پوشش قرار داده و اين شورا مقدمه براي آن باشد، اگر سوال مثبت هست پس اين پروژه ايراني را چگونه ميخواهيد رنگ و روي افغاني بدهيد؟
آقای مفلح بسيار با دقت پاسخ اين چنينی ارائه داشتند كه ببينيد! جواب شما را در دو بخش ارايه ميكنم.
1. شورا داراي اساسنامه و مرامنامه است که روي منطق آن با همه نهادهاي سياسي اسلامي در کشور بحث صورت گرفته است و اكنون همانگونه كه شما ميبينيد از سوي اكثريت آنها پذيرفته شده است، ما اين شورا را تاسيس كرده ايم كه همه حدود وظايف و فعاليت هاي آن در منشور آن تبيين شده است، شما ملاحظه ميكنيد كه اگر از قدس هم حرف ميزنيم، اما منافع ملي مان در آن توضيح شده است، حال شما بگوييد كه كجاي اين كار رنگ غير افغاني دارد؟ چند سال قبل بوسنيا در آتش جنگ ميسوخت غرب از مسلمانان به حمايت برخاست، ما بايد بر نميخواستيم، زيرا با كشوري ديگر هم آوا ميشديم؟ شما خود قضاوت كنيد!
2. بخش دوم اينكه ما روز جهاني قدس را كافي براي ابراز احساسات مردم مسلمان خود نميدانيم، چه برسد به اينكه هم شورا در آن خلاصه شود! حال اگر كار خوبي از سوي يك جهتي صورت بگيرد، ما بايد آن را تاييد كنيم يا اينكه تعصب ورزيده آن را رد كنيم. ايران از خود كارهاي زيادي دارد، با بسياري كشورها روابط خوب دارد و با برخي روابط بسيار بد، اگر اين شورا در مورد قدس به بخش ديگري از وظايف ايران تشبث كرده شما آن را در مرامنامه و اساسنامه نشان دهيد، افزون براين، اين نفاق مسلمين بوده كه تا حال اسرائيل این قدر عمر كرده است، همين تعصب از سوي اسرائيل تبليغ شده است. داعيه ما اين است كه اگر اين كار را هر كسي ديگري نيز ميكرد بازهم ما آن را تاييد ميكرديم، مگر ما برويم از كار انورالسادات تجليل كنيم؟ یا از كار ملك حسين؟… آنان كه فلسطين را فروختند. بنيان گذار اين كار خميني مرحوم است خدا او را رحمت كند، اگر امروز هوگوچاوز هم بيايد و يك كار ماندگاري در خدمت مسلمان ها انجام دهد ما از آن استقبال خواهیم کرد.
http://qudscouncil.com/?p=1686